Oreo cake
Vadå kaloribomb?
EDIT: Här är receptet för denna superenkla och goda tårta!
RECEPT - OREO CAKE
INGREDIENSER:
BOTTEN:
350 gr Oreo kex
100 g smör
KRÄM:
200 g Philadelphia Naturell Original
2.5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
CHOKLADMOUSSE:
(Det går även bra att använda färdig chokladmousse)
100 g mörk choklad (minst 55 procent)
3 äggulor
2 teskedar socker
2 äggvitor
1½ dl vispgrädde
100 gr Oreo kex
TOPPING:
1,5 dl vispgrädde
1 msk socker
GARNERING:
Oreo kex
Non stop Marabou Mjölkchoklad
Chokladsås
DU BEHÖVER:
Skål, visp, matberedare och kakform (24cm)
GÖR SÅ HÄR:
BOTTEN:
Smält smöret. Smula kexen fint i en matberedare och blanda sedan med smält smör. Tryck ut blandningen i en kakform (24 cm)
KRÄM:
Häll florsocker och rumstempererad Philadelphia i en skål och vispa tills det blir en krämig massa. Vispa grädden till ett hårt skum och blanda det tillsammans med Philadelphia massan. Bred krämen över kakbotten. Sätt i kylskåpet.
CHOKLADMOUSSE:
Bryt chokladen i mindre bitar. Häll hälften i en skål och smält över vattenbad. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt resten av chokladen – rör tills all choklad är smällt. Blanda ner äggulor och socker i chokladen. Vispa äggvitor och grädde till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i chokladsmeten. Krossa kexen grovt. Blanda med chokladmoussen. Häll över kakan som nästa lager. Låt svalna.
TOPPING:
Vispa grädde och socker stelt. Bred grädden över kakan. Låt svalna.
GARNERING:
Garnera med hackade Oreo-kex, Non stop och chokladsås.
EDIT: Här är receptet för denna superenkla och goda tårta!
RECEPT - OREO CAKE
INGREDIENSER:
BOTTEN:
350 gr Oreo kex
100 g smör
KRÄM:
200 g Philadelphia Naturell Original
2.5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
CHOKLADMOUSSE:
(Det går även bra att använda färdig chokladmousse)
100 g mörk choklad (minst 55 procent)
3 äggulor
2 teskedar socker
2 äggvitor
1½ dl vispgrädde
100 gr Oreo kex
TOPPING:
1,5 dl vispgrädde
1 msk socker
GARNERING:
Oreo kex
Non stop Marabou Mjölkchoklad
Chokladsås
DU BEHÖVER:
Skål, visp, matberedare och kakform (24cm)
GÖR SÅ HÄR:
BOTTEN:
Smält smöret. Smula kexen fint i en matberedare och blanda sedan med smält smör. Tryck ut blandningen i en kakform (24 cm)
KRÄM:
Häll florsocker och rumstempererad Philadelphia i en skål och vispa tills det blir en krämig massa. Vispa grädden till ett hårt skum och blanda det tillsammans med Philadelphia massan. Bred krämen över kakbotten. Sätt i kylskåpet.
CHOKLADMOUSSE:
Bryt chokladen i mindre bitar. Häll hälften i en skål och smält över vattenbad. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt resten av chokladen – rör tills all choklad är smällt. Blanda ner äggulor och socker i chokladen. Vispa äggvitor och grädde till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i chokladsmeten. Krossa kexen grovt. Blanda med chokladmoussen. Häll över kakan som nästa lager. Låt svalna.
TOPPING:
Vispa grädde och socker stelt. Bred grädden över kakan. Låt svalna.
GARNERING:
Garnera med hackade Oreo-kex, Non stop och chokladsås.
» undefined
OH HOLY LORD GE MIG RECEPT
» Pegasus
^det var jag hehe