Nyår

Firar nyår med ett restaurangbesök på Italiano Ristorante

Happy Lunar New Year

大家春节快乐!



Not today, or tomorrow

so-personal:

everything personal♡

Körkortsinnehavare

 
 

Transportstyrelsen

Äntligeeeeen! 

Min hälsa

STOP DÄR!
Tycker alla borde ta några minuter och läsa igenom den här artikeln, jag håller själv med och tror nog många andra också gör det.

(klicka på texten för att komma till artikeln)

(Bilden är från google)

Can't remember to forget you

Smått obsessed med den här sången atm


Hopplöst...

...att vara kinesisk turist
Kinesiska turister i Gamla stan.
Kinesiska turister i Gamla stan.
KOLUMN OLA WONG
27 januari 2014 kl 17:27, uppdaterad: 28 januari 2014 kl 11:52

På fredag är det kinesisk nyårsafton och en femtedel av mänskligheten tar semester. Allt fler kommer att tillbringa denna utomlands. Nära 100 miljoner kinesiska turister reste i världen 2013 och de shoppade för mer än 102 miljarder dollar 2012 – mer än någon annan nationalitet. Allt fler kommer att vilja resa individuellt. Kineserna är kort sagt den stora jackpoten för världens turistindustri.

Hur klarar sig Sverige i konkurrensen?
Jag satte mig i en kinesisk turists skor i Stockholm för en dag.

1. Nix shopping. Likt de flesta kineser använder jag inte Visa utan Union pay. På Harrods i London finns det 100 Union pay-terminaler med direktbetalning från kinesiska bankkonton. I Stockholm kan jag inte ens köpa en trisslott på pressbyrån. ”Du får betala kontant” föreslår säljaren. Bankomaten tar dock inte Union pay. 

2. Det är därför kineser reser fullastade med kontanter. Problemet är att kriminella också vet om det. Många kinesiska besökare har blivit rånade.

3. Ok. Vår turist har blivit varnad att Sverige är ociviliserat och betraktar nervöst varje urinvånare som potentiell ficktjuv. Han kliver ur Cityterminalen för att åka till hotellet. Där står tre taxibilar och väntar. Den första heter Stockholm; den andra Södermalm Stockholm och den tredje Taxi Stockholm. Perfekt! Vår turist har hört att taxibolaget Stockholm är pålitligt. Deras priser står på en obegriplig klisterlapp i något bakre fönster. Enbart på svenska. Det är jobbigt nog att läsa bokstäver på engelska om man är van vid kinesiska tecken.

Vi hoppar in i den första och får betala 790 kronor för en 10-minuters resa. Vår turist inser att han blivit lurad men blir informerad att till skillnad från i Kina är det fullt lagligt i Sverige. Riktiga Taxi Stockholm tar 325 kronor – även det hutlöst om man är van att taxametern börjar på 10 kronor.

4. Då får det bli bussen. Glöm det, säger chauffören. Det går inte att köpa sms-biljett utan svenskt abonnemang. Virrar mig fram till tunnelbanan och köper biljett kontant. Åker fel eftersom all information är på svenska. I Peking är upprop och skyltar även på engelska. Stockholm visar ingen sådan hänsyn.

5. Checkar utmattad in på hotellet. Rummet saknar livets mest elementära nödtorft: vattenkokare, snabbnudlar, tofflor, te, kinesiska tv-serier, inte ens tandborste. Det kostar som ett femstjärnigt hemma. Ingen risvälling till frukosten. Deprimerad och hungrig. Nu krävs nöjen! Försöker kolla på visitstockholm.com vad som är på gång, men ingen information på kinesiska.

6. Affärerna stänger klockan sju. Var är alla människor?

7. Kinamaten är inte som hemma. Svälter.

8. Var är karaokepalatsen? Var är alla butiker med lyxklockor som Schweiz är så berömt för!

9. Finns det bara ett kasino!? Var är min plånbok?

10. Rädd, förvirrad, hungrig, kränkt och utblottad springer vår turist till Arlanda Express för att fly landet. 260 kronor enkel! Tar ni Union pay? Liftar till Arlanda. Welcome to the capital of Scandinavia! står det där. Skulle inte tro det.


Andra gången

Vi packar ju bröd, tårtor, bakelser, smörgåstårtor, i princip allt.
Och igår när jag packat en tårta och skulle klippa av snöret så missade jag och klippte mig själv i handflatan istället, bra där Julia *klappar sig själv på axeln* 

Har klippt mig en gång tidigare (samma hand dessutom) men det var för mååååånga år sedan, låt mig tänka efter, 13 år sedan om jag inte minns fel. Kommer ihåg klart och tydligt hur det gick till. Satt och pysslade på dagis och av ren nyfikenhet så testade jag att lägga saxen platt mot handfltan och klippa för att se om det gick att klippa sig själv vilket det gjorde, ung, dum och nyfiken, tack jag vet. 

Vi har nog alla gjort dumma saker i våra yngre dagar...t.ex. som att stoppa in ett finger i en pennvässare och sen vrida runt.

70% SALE

Passade på att klicka hem denna gobit, som nu kostar 59kr, från NELLY nu när de har 70% rea! (och fri frakt!)

Leopard

Är den inte snygg?! 
(Finns att köpa hos Biltema för 75kr)

KÖRKORT

Vilket lyckorus!
Känns fortfarande inte sant, alla mina tankar är som ett garnnystan som trasslat ihop sig, shit! Did this really happen?
Nu tänker ni säkert "Vafan snackar bruden om, kom till saken, hallååååå"
Gissa vem som tagit körkort idag?
JO JAAAAAAAG!! Dags att se upp på vägarna mina vänner!

 Jag kan fortfarande inte förstå att jag har körkort, känns helt ofattbart!
Hade teori i tisdags (blev godkänd!) och som ni vet (alla som gjort teorin då, ni andra, ja ni kommer förstå vad jag menar när det blir er tur) så finns det små bås där man ska fota sig, självklart så ska dessa bås inte ha några gardiner så folk som sitter på bänkarna mitt emot ser klart och tydligt när man står där och försöker ta ett anständigt foto lol, vadå pinsamt? 

Eftersom jag vägrade fota mig själv inför alla människor så ställde jag mig i båset alldra längst bort och tog säkert upp mot 7-8 bilder innan jag tyckte bilden blev ok.....eller sanningen är att det egentligen kom en kvinna som ville fota sig i båste som jag fotade i, fick nöja mig med sista bilden för att inte hon skulle behöva stå där och vänta i år och dar ahah.

Ska inte dra ut på det hela, ska försöka sammanfatta allt kort haha!
Min dag började med en dubbelkörlektion från 11 på morgonen och vi körde direkt ner till S-tälje och checkade av min körning etc innan självaste uppkörningen som skulle äga rum 13:05. 

Jag hade faktiskt lyckts samla mig ganska bra (hade världens jävla panik i måndags då min körlektion gick åt helvete, jag skojar inte har aldrig kört så dåligt, någonsin, plus att en annan körlärare sa att jag för mycket brister i mitt körsätt.) men nervositeten kom smygandes efter att min lärare sa att jag var alldeles för stel i blicken och att jag bromsar för sent...vafan hände nu? Från att vara pang redo för uppkörning till att darra av nervositet och känna mig osäker...

Lugnade dock ner mig lite när jag mötte min inspektör och när jag började med min uppkörning, eller självaste säkerhetskontrollen. Hade för övrigt en jättesnäll kontrollant som förklarade allt noggrant, var lugn och förstående, riktigt skönt! 

Men min uppkörning gick till så här:
Yttre kontroll
Stadskörning
Bostadskörning
Köra mot mål
Motorväg - Påfart + Avfart
Filbyte
Backa runt hörn
Parkering (backade in)

Det var alltså inte en så jättekomplicerad uppkörning, ingen landsvägskörning eller "ta den andra avfarten på vänster sida" (<- på landsväg utan någon skylt) är extremt glad över att jag han inte kontrollerade dem med tanken på att det är några av de svårare sakerna, för mig då, eller inte att köra på landsväg men att svänga av där det inte finns skyltar...asså jag är ju värdelös på det.

 Tips till alla ni som ska köra upp snart - kör så mycket ni kan kör kör kör! Och när du ska köra upp, försök hålla lugnet, visst det är inte enkelt man blir skitnervös, men försök samla tankarna lite, glöm inte att andas och tro på dig själv. Det kommer gå jättebra!

Firade körkortet med god mat + tårta med min familj och byta ett däck, tusen tack till min syster och hennes man för de fina presenterna, ni är för underbara!

(ang, däckbytet. Vi fick punktering igår och varken jag eller mamma upptäckte det förrän en man stannade med sin bil bredvid oss vid rödljuset och sa det, woopsie...Ingen ide att laga däcket, eller rättare sagt, det gick inte då jag hade kört på det med punka...så det var helt förstört, bara att fixa ett nytt.....Till saken: Ett STORT tack till min syster och hennes man som köpte ett "nytt" - begagnat men sparsamt kört - däck till vår bil för att jag skulle kunna köra, asså hur gulliga är inte de?! Jag var dock tvungen att byta däcket om jag ville köra med bilen, no questions about it, jag fixar! Så innan middagen lärde min systers man mig hur man byter däck)


23/1-14

Wish me good luck

Oreo cake

Vadå kaloribomb?

EDIT: Här är receptet för denna superenkla och goda tårta!

RECEPT - OREO CAKE

INGREDIENSER:

BOTTEN:
350 gr Oreo kex
100 g smör

KRÄM:
200 g Philadelphia Naturell Original
2.5 dl florsocker
2 dl vispgrädde

CHOKLADMOUSSE: 
(Det går även bra att använda färdig chokladmousse) 
100 g mörk choklad (minst 55 procent) 
3 äggulor 
2 teskedar socker 
2 äggvitor 
1½ dl vispgrädde 
100 gr Oreo kex 

TOPPING:
1,5 dl vispgrädde
1 msk socker

GARNERING:
Oreo kex
Non stop Marabou Mjölkchoklad
Chokladsås

DU BEHÖVER:
Skål, visp, matberedare och kakform (24cm)

GÖR SÅ HÄR:

BOTTEN:
Smält smöret. Smula kexen fint i en matberedare och blanda sedan med smält smör. Tryck ut blandningen i en kakform (24 cm)

KRÄM:
Häll florsocker och rumstempererad Philadelphia i en skål och vispa tills det blir en krämig massa. Vispa grädden till ett hårt skum och blanda det tillsammans med Philadelphia massan. Bred krämen över kakbotten. Sätt i kylskåpet.

CHOKLADMOUSSE: 
Bryt chokladen i mindre bitar. Häll hälften i en skål och smält över vattenbad. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt resten av chokladen – rör tills all choklad är smällt. Blanda ner äggulor och socker i chokladen. Vispa äggvitor och grädde till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i chokladsmeten. Krossa kexen grovt. Blanda med chokladmoussen. Häll över kakan som nästa lager. Låt svalna.

TOPPING:
Vispa grädde och socker stelt. Bred grädden över kakan. Låt svalna.

GARNERING:
Garnera med hackade Oreo-kex, Non stop och chokladsås.

22/1-14

Mot skolan för att skriva fysikprov, wish me good luck! 
Ni vet ju att jag haft ont i ögonen (+huvudvärk & varit illamående) de senaste dagarna. Så igår kväll lindade jag in en påse med isbitar och lade över ögonen en stund för att se om det blev bättre, och visst svider mina ögon inte lika mycket idag men huvudvärken och mitt illamående verkar inte vilja ge sig.... 

Tumblrstuff




Sjukling

Lite tränings inspo för er som är friska nog att träna! När jag återhämtat mig, då ska det tränas! Kan ju inte ligga i sägen och slöa 24/7.
(Inspo bilderna är från olika trainingaccounts @ IG)



21/1-14

Varför svider mina ögon så?

Edit: De svider fortfarande och klockan är nu tre, what to do?

Illamående

Att må dåligt, vara hungrig och ha en dubbel körlektion är defenitivt inte en bra kombo, har lust att gråta över hur dåligt dagens lektion gick. Nej fyfan nu ska jag hem, äta något och ta en powernap, känner att min kropp behöver det.

Chinese women

Vi har gäster hemma ikväll, eller rättare sagt, mammas 15 kinesiska väninnor.

Försöker dämpa deras skratt och skri med att lyssna på musik, men det hjälper inte särskilt mycket....will I survive this night? De lär ju hålla på fram tills solen går upp ah...
Någon snäll själ som vill erbjuda mig en sovplats inatt lol?

Svampskärare

Okej, börjar bli riktigt trött på att blogg.se appen kraschar jämt och ständigt! Skrev precis ett långt inlägg men då bestämmer sig app-jäveln för att krascha, precis när jag skulle posta inlägget...
Here we go again:
Var inne på Cervera med mamma för att köpa en ny stekpanna och vad hittar jag där? Jo, några svampskärare i en låda, och så klåfingrig som jag är så ska jag självklart ta upp en och kolla på den. Istället för att göra som alla andra, ta i handtaget, så tar jag direkt på bladen som är mycket vassare än vad jag trodde de skulle vara...smidig tjej, jo tack jag vet. Min nyfikenhet resulterade med två djupa snitt i mitt långfinger...och ett genomblött plåster


Dangerous stuff..^



Sovmorgon

Godmorgon alla fina! 
Sitter just nu på tåget mot skolan precis som många andra, känner mig lite småtrött men det är jag väl alltid? Försökte till och med gå och lägga mig tidigare, men det slutade med att jag vaknade 6 på morgonen....för att jag var hungrig (LOL) 
Aja utnyttjade tiden och gjorde en stor frukost till mig själv, brukar vanligtvis inte hinna äta frukost hemma (för att jag är för seg på att fixa mig ahah...)
 Nä, nu är det dags att vakna till, har ett kursprov i religion nu tio över nio, wish me good luck!


Paket

Åh älskar verkligen att få paket!

Men vad har jag köpt nu? Jo, en locktång!

Gav upp hoppet på alla olika sorters locktänger för flera år sedan. Använder i dagsläget bara "rullar" som inte kräver någon värme, utan man sätter i dem i fuktigt hår och sover med dem -> lockigt hår när man tar ut dem dagen efter. 

Mitt hår är heeeelt hopplöst, skojar inte, går inte att locka med en locktång, impossible...vet inte hur många gånger jag försökt, men så fort jag går utanför dörren BAM så försvinner lockarna och där står jag med rakt hår igen...

But this time! 
Så testade jag en kompis och till min stora förvåning så satt lockarna i tre HELA dagar! Kan ni fatta?! Hade bara sprayat lite hårspray, nothing else! Så jag letade runt på nätet efter en exakt likadan locktång som hon har och fann en för 244kr (299 kr orginalpris men hittade en rabattkod  - 12% rabatt och fri frakt!) billigt om ni frågar mig. Lite synd bara att jag inte får använda den förräns om 2 veckor...
Ni kanske undrar "varför fan får du inte använda den nu när du köpt den? Whatms your problem woman?"
Imma tell ya' guys. 
Har precis på påbörjat vår andra testperiod (gymnasiearbete) där vi inte får använda stylingprodukter, balsam, hårinpackning etc. Bara använda schampo som sägs motverka kluvna hårtoppar/skadat hår - anledning till varför jag inte får använda min nya locktång...aja bara att vänta!


OOTD - 14/1-14



Vad kan man göra?

Fy tusan för att plugga med världens jävla tandvärk...vet inte var jag ska ta vägen. Kollade i spegeln och det ser ut som att min visdomstand på vänster sida av käken håller på att titta fram...åh jag vill inte det här!

OPI

Sprillans nymålade naglar (2 av de 4 nagellack som jag fått av min syster), är för övrigt helt kär i färgerna! 
 
Nagellack: OPI Dulce de Leche & OPI Make Him Mine


Slask14

Säger inte nej till snö, men det här ^ slask och regn...? Inte okej! 

Woopsie!

Lagom glad tjej som fyndat 5 nagellack för 30kr! 
 

Company

Skiiiiiitglad tjej som äntligen tagit sig tiden att återställa sin laptop till fabriksformat...ahah! Min dator gick i princip inte att använda innan, så sjukt seg, kraschade hejvilt och vill sen inte starta, härligt liv va? Nu är ifl laptopen "fräsch", jag glad och tillbaka på bloggen igen