Quote 31/3

"Sometimes it takes just a little bit of jealousy for you to figure out how much someone really means to you."

34 Nicosia
Café Sirap

Det bara vattnas i munnen så fort jag ser de här bilderna. Berättade ju tidigare idag att jag var på väg in till stan för att möta upp mina babes (Dessi & Siri) på en lunchdate och här har ni bilder på vad vi åt, juste, american pancakes!

Kan inte säga något annat än att de var suuuper goda, café sirap får tummen upp av mig! 


Strawberry & white

 Är på väg in till stan nu för att möta upp mina babes som jag inte sett på år och dar! Idag har jag på mig min tunna vita jacka och ballerinaskor till det, kan det bli bättre? Vårkänslor till max! 

Quote 30/3

"Du tänker tillbaka på de gånger du haft med någon, spelar dom i ditt huvud om och om igen och du letar efter de första tecknen på problem. Som inte var så uppenbara då som nu."

Ångest

Gjorde jag rätt med att räkna ut mitt slutbetyg?
Verkligen inte, det enda positiva med att jag gjorde det är väl att jag inte kommer få en chock sen när jag väl får betyget i handen på avslutningen.
Ryser bara så fort jag tänker på allt, kommer jag verkligen komma in? Är det verkligen meningen att man ska må så här?

Tomorrow's another day

https://cdn3.cdnme.se/378530/6-3/ffjjf_52b32e4be087c33b5c13ab88.pnghttps://cdn3.cdnme.se/378530/6-3/untitled-1_52ec490dddf2b345ee9e97b8.gifhttps://cdn2.cdnme.se/378530/6-3/mys_5332b29de087c33f7563420e.gifhttps://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/378530/images/2012/tumblr_lwzofyrmpj1qe52v7o1_500_188554878.jpghttps://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/378530/images/2012/tumblr_lxrziysbqv1qd94umo1_500_5051248ae087c35ac4c4ea89.pnghttps://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/378530/images/2012/tumblr_ly68q4w7wf1qm7k4jo1_500_188868553.pnghttps://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/378530/images/2012/tumblr_m39gcfnepc1rp1805o1_500_201578833.jpghttps://cdn3.cdnme.se/378530/6-3/untitled-1_52ec490dddf2b345ee9e97b8.gif
Source: Tubmlr


Reminder to myself

Försök aldrig plugga på tom mage, speciellt inte matte...
I did och det resulterade med att jag somnade, på plats lol.

Lugnet

Lugnet i kaoset, lunchen.But first, lemme take a selfie


Please make me happy
Polisanmälan


En kollision?! Vad har hänt nu?!

Anledningen till varför jag inte berättat om den här händelsen för er beror dels på tidsbrist samt att jag inte ville skriva ut något här förrän jag fått svar från försäkringsbolaget, vilket jag fick för ett tag sedan. Tänker nu dela med mig om vad som egentligen hände den 11 Februari 17:30.

Sitter i vardagsrummet och pluggar matte när mamma kommer in med tre brev till pappa och undrar om jag kan kolla vad det handlar om. När mamma lägger breven på bordet så ser jag att de är från försäkringsbolaget och polisen(!) Öppnar
 och skummar snabbt igenom dem.
I breven från försäkringsbolaget står det att min pappa varit med i en olycka, en kollision, dessutom fick han med några blanketter. Och i brevet från polisen så står det att han blivit anmäld för vårdlöshet i trafik och smitit från olycksplatsen. Sitter där helt förvirrad med en nyfiken mamma bredvid som undrar vad som har hänt, berättar kort för henne och att jag tycker att det är extremt konstigt med tanken på att han inte ens var i Sverige då...sitter där som ett frågetecken tills det slår mig att 
breven inte var till pappa utan egentligen till mig.
 
Så, en tisdagseftermiddag var jag på väg hem från skolan, precis som vanligt. Körde på Nynäsvägen mot E73, ni vet efter de två rondellerna (Port 73, Donken, ÖoB) vid rödljusen? Var första bilen vid rödljusen och när det slog om till grönt accelererade jag snabbt upp i hastighet (70-väg) och körde framåt, blev dessvärre tvungen att börja bromsa rätt tidigt på grund av köbildning och det var då det inträffade. Jag hade precis stannat när jag plötsligt slungades framåt mot ratten och sedan dunsade tillbaka i sätet, bilen bakom hade kört på mig...helt panikslagen och absolut ingen aning om vad jag skulle göra, körde jag vidare, det stod helt stilla i huvudet på mig. Är min bil okej? Var ska jag stanna? Ska jag köra hem? Ska jag polisanmäl?
Dessa frågor cirkulerade i mitt huvud under tiden, och det där med att stanna det gick ju inte. På påfarten mot 73an, gick det ju inte att stanna, vad skulle hända när ljusen slog om till grönt? Och på motorvägen är det impossible! Att vänta tills jag kom hem, det var det enda jag kunde göra. Väl hemma kontrollerade jag bilen och den hade klarat sig fint, inte en enda skråma. Lämnade incidenten bakom mig körde på som vanligt de kommande dagarna, tills breven kom.

Kortfattat om brevens innehåll
Försäkringsbolaget:
"Vi ser att du har råkat ut för en olycka /.../ om du har, var vänligen fyll i bifogade blanketter och skicka sedan till den här adressen" Fick med två blanketter, en där jag skulle skissa upp olycksplatsen (med bilar etc) och sedan beskriva händelsen. På den andra blanketten skulle jag kryssa i några frågor, typ vem som kört på vem och om man stod stilla etc. Fyllde i allt med Samuel och skrev även ut en karta över området (som jag ritade på för att förtydliga) och skickade med.

Polisen: Det stod inte så mycket förutom att det var en anmälan, vem som anmält, anmälningssätt, bortt/händelse, involverade personer samt deras roller och en beskrivning av händelsen. Jag citerar kort personen som anmält min pappa mig "Efter trafikljusen så bromsade plötsligt bilen framför henne. Hon bromsade men kunde inte undvika att köra in i den framförvarande bilen. /.../ Anmälaren åkte efter den andra bilen en bit men föraren stannade aldrig."
SKADOR - "Spricka i stötfångaren i fronten samt motorhuven intryckt. Det har även uppstått skador på fläkten och kylaren."

Alltså...vadå följde efter en bit? Det gjorde du inte alls lilla vän och en spricka i stötfångaren samt skador på fläkt och kyl? Please no. För det första så stod jag stilla och sen så var det hon som körde på mig. Hur ihela världen klarade min bil sig utan en enda skråma medans hennes bil fått alla dessa skador från denna incident? Jag förstår inte.

Ringer till Polisen för att lösa problemet, vad ska jag göra? Det är en anmälan men jag har inte blivit kallad någonstans och det står inget annat speciellt. Vet inte hur många nummer jag ringde till och hur många gånger jag blev omkopplad till ett annat nummer, lol. Hamnade till slut rätt och polisen som hjälpte mig sa att de redan lagt ner the case, att det helt enkelt inte var aktuellt längre och att om det var något så var det försäkringsbolaget som jag skulle vända mig till. Dessutom så sa polisen att det alltid är bakomvarandes fel om det sker en kollision. Det kallas för dålig framförhållning.

Fick även svar från försäkringsbolaget rätt så snabbt, i brevet står det med tydliga bokstäver att de bedömt motparten som vållande till kollisionen (!). Efter att ha läst de få meningar som stod i brevet så kändes det plötsligt mycket lättare, som att någon lyft bort någonting tungt från mina axlar. Gick orolig heeela tiden fram tills jag fick svar, var så rädd att det var mitt fel och att mitt körkort kanske stod på spel eftersom jag precis tagit körkort (Januari). Problemet är nu löst och jag har inget att oroa mig för! Då har man i samma veva även lärt sig något nytt: Hur man hanterar en polisanmälan.


Jassååååå

Klickade mig in på Dessies blogg i brist på annat att göra och vad ser jag? Min bild (en bild som jag gjorde för läääänge sedan) som hon använder sig av, utan att ge cred. Visst, sånt här sker överallt och visst jag använder mig också av andras bilder, dock så försöker jag ge cred om det går, står det inget på bilden så brukar jag kommentera att bilden är tagen från Google//Tumblr//IG (Oftast lägger jag till dem i min Tumblr kategori).

Det är den här bilden jag pratar om

 

Grattis mamma!

Jag och syrran överraskade mamma med ett restaurangbesök på Brasserie Le Rouge (F12) idag eftersom hon fyller år! 
Riktigt fin mat måste jag säga! Kommer inte riktigt ihåg namnen på maträtterna men kan uppdatera inlägget sen när jag tagit reda på dem.

Rädd

Vad är det med alla dessa sammanbrott? Är det ens normalt?

Rött tema

Hade halv-8 hos mig med Stina förra lördagen och lyckat blev det minsann. Blev lite orolig innan över maten vi valt att laga samt efterrätten, men allt blev perfekt! Vi gjorde dumplings, kyckling med paprika, lök & cashewnötter, tigerräkor med chili & vitlök, en sallad med körsbärstomater, gurka, tomat, avocado & granatäpple. Som efterrätt hade vi gjort chokladskålar som vi fyllde med glass, jordgubbar & mango, och som sedan toppades med strössel, hallonsås, minimaränger och minimarshmallows. 
 Efter maten blev det dags för betygsättningen och det slutgiltiga resultatet för oss blev en 5a, det högsta betyget man kan få i vår lilla tävling, kändes rätt så bra haha! Kvällen avslutades med spelet "med andra ord" och massvis med chips & godis! 
Fick även en hel del komplimanger från jobbkollegorna om att maten var extremt god och att inredningen var jättefin, kort sagt så blev det en lyckad kväll!
Fler bilder lär komma!

Solestruck
PrincessNinja skills

Höll på att tappa mobilen i handfatet (fyllt med vatten) men tack vare mina ninja skills så lyckades jag fånga den mid air och undvika a sad end på denna kväll.

80 dagar kvar


Nu dröjer det inte länge till studenten! Nedräkningen fortsätter och om 80 dagar så är det äntligen vår tur! Idag fick vi våra efterlängtade mössor från CL.Seifert, och ska jag vara ärlig så har jag varit orolig över storleken på mössan ända sen jag lade beställningen, men det var jag i onödan för den satt perfekt, tur det! 
Mössa: Check
Klänning: Check
Skor: Check
Den 5 Juni är min dag och då ska fan i mig allting vara perfekt!

Tagen från

SaraKarolina
Väljer att behålla vissa av hennes svar då jag inte finner det nödvändigt för mig att ändra dem, då jag tycker de stämmer in bra på mig! Har dock gjort några småändringar här och var!

Jag heter
 Julia 
Jag är för tillfället smått stressad
Jag är bra på att strukturera saker. 
Jag tycker inte om när saker är dåligt planerade.
Jag är dålig på att argumentera mot någon som inte delar min åsikt - jag blir för upprörd för att kunna förklara mina tankar + gråtfärdig. 
Jag läser bloggar, tumblr & weibo lite då och då.
Jag gillar när det jag är sugen på finns i kylskåpet, det blir fint väder/är soligt- som nu!
Jag sjunger väldigt sällan.
Jag älskar postiva överraskningar, som att hitta en ny favoritlåt och få spontana komplimanger från människor
Jag är inte speciellt bra på att vara snäll och trevlig eller koncentrera mig när jag har blodsockerfall.
 ~ ~ ~
Jag föredrar choklad och surt godis.
Jag tycker om att hitta på små äventyr med mina vänner.
Jag är beroende av att klia/pilla på sårskorpor, tuggummi och min mobiltelefon.
Jag har på mig svarta jeans 24/7.
Jag dricker inte kaffe.
Jag lyssnar på kpop, men det vet ni redan.
Jag blir arg på människor som inte säger vad de tycker och mig själv när jag är dum.
Jag är rädd för saker jag inte kan bestämma över eller styra (ganska mycket med andra ord).
Jag önskar att 2014 blir bättre med tiden.
Jag är pinsamt dålig på att sjunga.
 

Worthless


Söndagsbrunch

Söndagsbrunch med mina fina jobbtjejer
Vitamin C boost

Kolla på film som min patootie är med i, mumsa på en stor frukt tallrik + att det är fredag, kan den här dagen bli bättre?

Intervaller

Har bara lust att slänga mig på sängen, är smått döende just nu...har precis kört ett skivstångs- och spinningpass direkt efter varandra, fy fan säger jag bara! Efter de här två passen idag inser jag att jag verkligen inte är i form, haha! 
Time for a change!
 
Träningsvärken jag fick från passet jag var på förra veckan försvann idag, varade ju lagom länge....Känner dock på mig att någon inte kommer kunna ta sig ur sängen imorgon, inte efter dagens pass, haha! 

Triple